برنج کشت دوم - برنج تقی پور

برنج کشت دوم و هر چیزی که باید در مورد آن بدانید! | برنج کشت دوم

کاشت برنج در استان های شمالی عموما از فروردین ماه آغاز و در اواخر مرداد به پایان می رسد، و به برنجی که در این زمان کاشت و برداشت می شود برنج کشت اول گفته می شود.

کشاورزان در برخی  از مناطق استان مازندران بلافاصله  پس از برداشت کاشت اول برنج در مرداد ماه، زمین ها را شخم می زنند و برای کاشت دوم برنج آماده می کنند، کاشت دوم برنج از اواخر مرداد آغاز شده و در آبان به پایان می رسد، به محصول این کاشت برنج کشت دوم یا دوباره کشت می گویند.

در استان گیلان عمدتا به دلیل آب و هوای سرد تر نسبت به استان مازندران، برنج کشت دوم انجام نمی شود.

 

تفاوت برنج کشت اول و کشت دوم

برای تولید برنج کشت دوم، در مرحله آماده سازی خزانه نیاز به گرم نگه داشتن بذرها نیست چرا که آفتاب تابستان فضای مناسب برای رشد ابتدایی بذر را ایجاد می کند.

 

مزایای برنج کاشت دوم

پخت و عطر بهتر

چون زمان رشد برنج کاشت دوم از اواخر تابستان تا پاییز است،آفتاب متفاوت و باران پاییزی طعم برنج کشت دوم را بهتر میکند.

استفاده از سم کمتر

کشت دوم به دلیل سم پاشی های کشت اول و مقاومت پیدا کردن زمین نسبت به علف های هرز و مدت زمان کوتاه تر محصول دهی، یکبار سم پاشی انجام میشود.

 

مضرات برنج کاشت دوم

قیمت بالاتر

به دلیل کمتر بودن آب و سختی کاشت دوم  ،از برنج کشت اول گران تر است.

فقیر کردن خاک

با استفاده زیاد از خاک مزارع برای کشت زمین به مرور قابلیت کشت را از دست می دهد زیرا زمین زمانی را باید استراحت کند تا حاصل خیز بماند

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *